Berichten van 2011 t/m januari 2014

Werkend aan de nieuwe website, besloten om de oudere berichten bij elkaar te zetten.

Fijne dag!

Ingrid

De praktijk is gesloten van 25 december t/m 3 januari 2014

Tijdens de kerstvakantie is de praktijk gesloten. 27 december t/m 3 januari ben ik afwezig vanwege een stilte (vipassena) retraite, telefoon en mail wordt na die tijd weer beantwoord. Fijne kerstdagen en gezellige jaarwisseling!

Nieuwe zorgverzekering en acupunctuur vergoeding

Mocht u informatie willen over de zorgverzekering en de vergoeding voor acupunctuur dan geeft deze site hier een overzicht over.
http://www.acupunctuur.nl/pages/vergoedingoverzicht-2014 Check voor de zekerheid op nog extra wijzigingen.

Mei 2013

Trip naar Londen is al geboekt om het seminar van Kiiko Matsumoto bij te wonen. Dit keer is het thema neurologische aandoeningen.

12 Mei 2013 Volendammerdijkloop gezondheidsmarkt

Op 12 mei met collega’s van het Anker informatie geven over acupunctuur en mindfulness op de gezondheidsmarkt op het Europaplein in Volendam.

April 2013 bijscholing Japanse acupunctuur, door Andy Harrop

Verdere verdieping in de Japanse acupunctuur over klachten op het gebied van Milt en Maag. Of in gewoon Nederlands, klachten van vermoeidheid spieren zoals tintelingen, pijn en/of gespannen nekspieren. Veel zin in snaaienen snacken met name zoetigheid. En nog veel meer.
Goed weekend, veel geleerd en geinspireerd door Andy en collega’s.

November 2012

Certificaat vervolgopleidng mindfulness trainer is binnen. Verdiepingslessen gehad van David Dewulf, Trish Bartley, Franca van Warmenhoven en Aukje Rood.

Oktober 2012 bijscholing Japanse acupunctuur, door Andy Harrop.

Na de basiscursus Japanse acupunctuur, nu de kans genomen om me verder te verdiepen. De onderwerpen waren behandeling van littekens, fascia en werken met magneten. Ik merk direct dat ik het in de praktijk ben gaan toepassen.

Juni 2012 seminar Japanse acupunctuur, door Kiiko Matsumoto over hoofd-nekklachten in Londen.

Inspirerend seminar over hoofd- en nekklachten. Kiiko Matsumoto laat met behulp van verschillende clienten ons ‘live’ haar techniek beleven. Een spectakel om naar te kijken dat extra mogelijkheden biedt voor de veel voorkomende klachten van hoofd en nek.

Februari, maart en april 2012 bijscholing Japanse acupunctuur.

Bij Andy Harrop de bijscholing Japanse acupunctuur gevolgd in de stijl van Kiiko Matsumoto. Dit is een effectieve manier van behandelen. Een goede aanvulling op mijn huidige manier van werken. Het is te integreren met de Traditionele Chinese stijl.

Zaterdag 26 november 2011 seminar Tuina Therapy: review and improve. 

Een waardevolle dag met herhaling en verdieping van tuina, van de verschillende technieken en toepassingen. Tuina gebruik ik bij elke behandeling. Het ondersteunt de werking van de acupunctuur, maar het is ook mogelijk om alleen tuina te gebruiken.

Mindfulness training voor trainers afgerond, 24 november 2011.

De training heeft me nog meer handvatten en achtergrond informatie gegeven. Nog meer dan dat heeft het me extra geïnspireerd om mijn eigen beoefening te blijven doen. En de mindfulness training ook in Monnickendam vorm te gaan geven. In februari 2012 wil ik hiermee gaan starten. De website, mindfulness-waterland.nl, wordt op dit moment vorm gegeven. Voor vragen of aanmeldingen kunt u natuurlijk al bellen of mailen.

Zaterdag 29 oktober 2011 kraammarkt in het Waterlandziekenhuis in Purmerend. 

Informatie over acupunctuur en tuina rondom de zwangerschap en bevalling. Toegang is gratis tussen 11.00-16.00.

8 en 9 oktober 2011 seminar acupunctuur en zwangerschap.

Jacky Bloemraad-de Boer, acupuncturist en verloskundige met ruim 20 jaar ervaring gaf een seminar over de rol van acupunctuur rondom de zwangerschap. Een zeer inspirerend seminar! Jacky is degene geweest waarbij ik zelf behandeld ben voor het inleiden van mijn bevalling. Dit was een heel prettige en effectieve ervaring. Ik was voor dit seminar voorzichtig met het behandelen van klachten rondom zwangerschap. Dit seminar heeft me voldoende vertrouwen gegeven om dit te behandelen.
Klachten waaraan je kan denken zijn; misselijkheid, constipatie, hoofdpijn, angst en depressie (stress), brandend maagzuur, slapeloosheid, rugklachten, aambeien, stuitligging, inleiden van de bevalling vanaf 41 weken en 2 dagen, pijnmanagement tijdens de bevalling en het stimuleren van de borstvoeding.

September 2011 start basisopleiding tot Mindfulness trainer, bij See True

Na het volgen van de mindfulness training bij Rhonda Moerman (mijn collega binnen de psychiatrie) ben ik samen met ervaren mindfulness trainers, zoals Rhonda Moerman en Petra Bruines gestart met het geven van mindfulness trainingen binnen de psychiatrie. Op deze manier ben ik intern opgeleid, volgens het train de trainer principe. Na enkele jaren ervaring hierin, merkte ik de behoefte aan meer verdieping op dit gebied. Vandaar mijn start bij See True www.mindfulness-opleiding.nl/ voor de basisopleiding Mindfulness trainer.

Mei 2011 de nieuwe praktijkruimte Acupunctuur-Waterland op de Karn 62 Monnickendam!

Na enkele weken klussen is de nieuwe praktijkruimte klaar. Het is een prettige grote lichte ruimte.